Over ons

Jeu de Boules Vereniging Le Pionnier

Wie denkt aan Jeu de Boules denkt al snel aan een aantal oude mannetjes, die spelen in de schaduw van platanen op een pleintje in Frankrijk. Met veel gebaren en furore worden de boules gegooid. Elke worp is belangrijk en elke millimeter telt. De fanatieke werprondes worden uiteindelijk afgeblust met een glaasje Ricard en het nagenieten neemt de rest van de avond in beslag.
Alles op z’n tijd. Wie denkt dat Jeu de Boules een sport is voor oude mannetjes heeft het mis. JBV Le Pionnier telt 30 leden en 9 donateurs. Ook geeft de vereniging mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de Jeu de Boules sport. 

Naast de wekelijks speeldagen (disdagavond-en zondagmiddag), organiseert JBV Le Pionnier ook een toernooi en competitie voor de “G”-leden. Evenals de nieuwe website heeft de vereniging een geheel vernieuwde accommodatie. Deze is gevestigd op sportpark de Hazenberg, gelegen aan de rand van Brummen. De vernieuwde accommodatie is nu ruimer en heeft grotere banen (15 x 3 m.) Er wordt gespeeld op drie velden met verschillende toplagen, in totaal dus 24 banen. De toplagen zijn samengesteld uit verschillende soorten grind (fijn, middel en grof), waarbij elke soort zijn eigen speleffect heeft. Het clubhuis is gezellig en sfeervol. Aan de muren hangen collages voor de verschillende toernooien. Bij slecht weer is er de mogelijkheid om “mini-boules&rdquo" te spelen in de kantine. Bij goed weer wordt er het hele jaar door buiten gespeeld. 

Kortom: Jeu de Boules is een spel voor iedereen. 

Het Jeu de Boules spel, zoals wij het spelen heet eigenlijk Pétanque. Pétanque staat voor een uitdagende wedstrijdsport, een goede mix van vaardigheid, concentratie en teamgeest. Het is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. De NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) telt circa 200 aangesloten verenigingen en heeft in totaal +/- 17.000 leden.

Pétanque